Независимият антидопингов орган в леката атлетика - Атлетическият съюз по интегритет

...
 
Независимият антидопингов орган в леката атлетика - Атлетическият съюз по интегритет
Коментари Харесай

Американски и кенийски лекоатлети бяха наказани за допинг

 
Независимият антидопингов орган в леката атлетика - Атлетическият съюз по интегритет (AIU) разгласи днес  санкции на четирима състезатели - две американки и двама кенийци.

Американките са две от топспринтьорките на Съединени американски щати - Диейджа Стивънс и Габриеле Томас . Двете не са оповестили местонахождението си, с цел да могат да бъдат подложени на неочакван допингконтрол. По устав професионалните лекоатлети са длъжни да предостяват на AIU информация за своето местоположение 90 дни авансово. Три нарушавания на това правило (неподаване на данни или неспособност спортистът да бъде открит на посоченото място) в границите на 12 месеца, водят до наказване.

В случая със Стивънс и Томас глобите им са предварителни - за по две години, като може и да бъдат понижени, откакто мине чуването на спринтьорките. 

24-годишната Стивънс финишира 7-а на 200 м на олимпийските игри в Рио`16 и 5-а на международното състезание в Лондон`17. Томас пък е двукратна победителка на 200 м в турнира от Диамантената лига в Лозана - през 2018 и 2019 година

Същото наказване, за същото нарушение, като на американките, е наложено на бегача на дълги дистанции Алекс Корио Олиотиптип , който се класира 11-и в бягането на 10 000 м на международното състезание в Доха`19. К енийският му съотечественик Микел Кипротич Мутай пък е глобен поради приложимост на анаболния стероид норандростерон . Мутай завоюва през 2016 година маратона на Хонконг, а предишния декември се класира трети в същото съревнование.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР